Home  |  Sitemap  |  Disclaimer  |  Contact  |  Zoeken

Nog meer activiteit bij de GGZ-academie

De GGZ-academie organiseert trainingen, cursussen en bijeenkomsten over allerlei onderwerpen uit het ggz-werkveld. Edwin Nicasie en Lia Davelaar zijn directeur en leiden namens de GGZ-academie veel bijeenkomsten. Zij wilden hun vaardigheden en kennis vergroten, zodat ze nog makkelijker kunnen zorgen voor actieve en effectieve discussies.

Persoonlijke coaching

De deelnemers waren beiden al actieve en ervaren workshop- en debatleiders. Zij wilden vooral hun eigen vaardigheden verder verdiepen. Bovendien hadden ze behoefte aan nieuwe werkvormen, waarmee ze konden zorgen voor meer inbreng en activiteit van deelnemers. Iedere deelnemer moest op een makkelijke manier mee kunnen discussiëren. 

Tijdens twee sessies hebben we geoefend met cases. Welke persoonlijke kwaliteiten kenmerkten de debatleiders? Op welke valkuilen moesten ze letten? Hoe gingen ze om met lastige debaters? Daarnaast hebben we gebrainstormd over nieuwe debatvormen: welke mogelijkheden zijn er binnen de GGZ-academie en welke werkvormen sluiten aan bij het doel van de bijeenkomsten en activiteiten?

Lia Davelaar over de coaching

“De persoonlijke coaching Debat leiden met lef was een bijzonder leerzame ervaring. Met de nadruk op 'ervaring', omdat de coaching heel praktisch en direct was. Het spiegelend effect was groot, de tips en handreikingen direct toepasbaar. Gewend zijn aan het spreken voor groepen maakt je nog geen goede discussieleider. Echter, de persoonlijke coaching helpt je daarmee een heel eind op de goede weg!”

|