Home  |  Sitemap  |  Disclaimer  |  Contact  |  Zoeken

Leveste-leidinggevenden trainen hun overtuigingskracht

Zorggroep Leveste omvat het Scheper Ziekenhuis en Leveste Care in Zuidoost-Drenthe. Manager Roy Mendel nam contact met de Argumentatiecoach op. Hij wilde voor alle leidinggevenden graag een training op maat. De training moest ervoor zorgen dat zij hun overtuigingskracht als leidinggevenden verder zouden vergroten.

Afgestemd op de praktijk

De teamleiders van Leveste vormen samen een grote groep. Daarom hebben we de ontwikkelde training tweemaal gegeven: door de kleinere groepen konden we garanderen dat iedere deelnemer voldoende persoonlijke feedback en aandacht kreeg.

De training moest goed aansluiten bij de praktijk van de leidinggevenden. Daarom werkten we tijdens de training met praktijkcases en stemden we het programma compleet af op de intakes van de deelnemers. Doel van de training was om de deelnemers meer overtuigingskracht te geven in lastige praktijksituaties.

Argumenteren voor leidinggevenden

Voor Leveste ontwikkelden we de eendaagse training Argumenteren voor leidinggevenden. Tijdens deze dag ontdekten de cursisten allereerst wat hun sterke punt en hun valkuil is, als het om overtuigen gaat. Vervolgens gingen de deelnemers in twee groepjes aan de slag. EÚn groepje oefende met een acteur cases uit de praktijk, het andere groepje evalueerde verschillende videofilmpjes.

's Middags wisselden de groepjes van opdracht en aan het einde van de dag evalueerden we met elkaar de opbrengst van de video-opdracht. De verschillende aanpakken en technieken die tijdens de cases en de bespreking aan bod kwamen, kregen de deelnemers mee naar huis als tips in het boek De Argumentatiecoach. Dit vormde een handig naslagwerk in de praktijk.

Ook na de training onderhield de Argumentatiecoach contact met de cursisten. Sommige deelnemers mailden hun praktijkverhalen naar de trainer, andere lieten weten wat ze aan de training en het boek hadden gehad.

Reactie van Roy Mendel, manager Leveste:

'Ik ben op Karin Pijper en het bureau HVdS gekomen door het weekblad Elsevier en een artikel "Omgaan met bluffers". We hebben de training "Overtuigen voor leidinggevenden" gemaakt en ik kan zeggen dat Karin er in geslaagd is om er maatwerk van te maken. Alle cursisten vonden het een nuttige tot zeer nuttige, en vooral plezierige training.'

|