Home  |  Sitemap  |  Disclaimer  |  Contact  |  Zoeken

Overtuigen met De Nieuwe Taal

Op 22 november vindt in Maarssen het congres De Nieuwe Taal plaats. Tijdens dit congres komt u alles te weten over de Nieuwe Taal en kunt u genieten van optredens van Wim Daniëls, Harm Edens en Paulien Cornelisse. Ook voor overtuig- en debatliefhebbers is er het nodige te vinden: dit artikel is een handig spoorboekje waarmee u uw hele dag overtuigend kunt vullen! Schrijf u vandaag nog in!

10.15 en 11.00 uur: Workshop framing

Framing staat volop in de belangstelling. In de workshop Woorden die werken: de macht van framing leert u alles over deze vorm van onbewuste beïnvloeding. Wat is framing precies en hoe gebruiken politici, journalisten en schrijvers het om te overtuigen? Er komen veel actuele voorbeelden voorbij en u krijgt tips om een slim frame te bedenken voor uw organisatie. Meer info.

13.00 uur en 13.45 uur: Debat over Nieuwe Taal

Is het slim om mensen B1 of Jip-en-Janneketaal te laten schrijven? Over deze en andere stellingen gaan Peter Zuijdgeest (Bureau Zuijdgeest Beter Schrijven) en Wessel Visser (directeur van BureauTaal) met elkaar in debat. U kunt natuurlijk ook meedoen aan dit interactieve vakkendebat, onder leiding van de Argumentatiecoach. Gaan Jip en Janneke u aan het hart of kunt u ze juist niet luchten? Debatteer dan mee!  Meer info.

14.00 uur en 14.45 uur: Workshop presenteren

Presenteertrainingen staan bol van de tips over overtuigend presenteren. Maar wat werkt nu wel en wat werkt nu niet? Martijn Wackers van de TU Delft zocht het uit en schreef er een boek over: Presenteren: wat werkt echt en wat echt niet? Op het congres krijgt u van Martijn de belangrijkste tips. Meer info.

15.00 uur en 15.45 uur: Workshop metaforen

Een belangrijk overtuigingsmiddel is metaforen. Erik van der Spek schreef er veel over en vertelt over welke veranderingen in metafoorgebruik de laatste jaren aan te wijzen zijn. Welke rol spelen metaforen bij het overtuigen? Hoe gebruik je een metafoor in een artikel of toespraak? Wat doet een metafoor of een vergelijking met lezers en luisteraars? Een praktische workshop over de ‘Plaatjes van de taal’. Meer info.

Datum: 30-10-2012

|