Home  |  Sitemap  |  Disclaimer  |  Contact  |  Zoeken

Nieuwe e-learning Framing

Met de Amerikaanse voorverkiezingen in volle gang staat framing weer volop in de schijnwerpers. Ook in Nederland is framing inmiddels een begrip, niet alleen bij politici maar ook steeds meer in de marketing. Hendrikx Van der Spek biedt nu als eerste een e-learning over framing aan. Twee vennoten van ons bureau, Henri Raven en Erik van der Spek, tekenen voor de inhoud.

Het woord framing is relatief nieuw, maar het begrip is eigenlijk al zo oud als de wereld. De kern van framing is dat je een thema of een discussieonderwerp op een bepaalde manier belicht. Daarbij krijgen bepaalde aspecten meer aandacht, terwijl andere juist onderbelicht blijven. Dat is precies wat voor- en tegenstanders in een debat altijd al deden.

Inhoud e-learning

In onze e-learning leer je welke plaats framing inneemt in het proces van meningsvorming en be´nvloeding. Je leert wat framing is en hoe je een frame kunt herkennen. Je ontdekt welke rol frames spelen in onder meer de politiek en de reclame. Je leert zelf frames te ontwikkelen en je leert hoe je het frame van een tegenstander onschadelijk kunt maken, bijvoorbeeld door re-framing. Dit alles leer je aan de hand van voorbeelden uit de praktijk en praktische oefeningen.

Studytube

De e-learning Framing; de kracht van beelden en verhalen wordt aangeboden via Studytube. Bij Studytube biedt Hendrikx Van der Spek ook andere e-learningmodules aan: Schrijven op B1-niveau en Argumenteren in een notendop. Voor meer informatie zie Studytube.

Datum: 05-11-2014

|