Home  |  Sitemap  |  Disclaimer  |  Contact  |  Zoeken

Luister en hoor!

Op 24 maart vindt in Papendal, onder de titel Belasting in Beweging, het jaarlijkse VNG-Belastingcongres plaats. Ook de Argumentatiecoach is natuurlijk weer present, met een totaal nieuw programma: Luister en hoor!

Luisteren en horen

Hoe vaak voert u geen gesprekken waarvan u na afloop denkt ‘Had ik dat maar gezegd!’ Waarom was u op het moment zelf niet in staat om het juiste weerwoord te geven en doorzag u de ware agenda van uw gesprekspartner niet? Inzicht in listige gesprekstechnieken helpen u verder. Leer luisteren om te horen wat er echt gezegd wordt. En voer zo weer gesprekken op de inhoud.

Leren luisteren

Veel gesprekken lopen niet zoals u ze van tevoren had gepland. Door slecht luisterende, niet voor reden vatbare of ronduit drammerige en dreigende gesprekspartners, wollige verhalen en zielige oproepen tot medelijden, wordt u verleid mee te gaan in een gesprek dat niet meer over de inhoud gaat. Hoe houdt u dan nog de regie en overtuigt u de ander toch van uw gelijk? Met andere woorden: hoe zorgt u ervoor dat een gesprek over de inhoud gaat en niet over de procedure of de relatie? Goed luisteren kan u hierbij helpen. Zo ontdekt u op welk niveau uw gesprekspartner het gesprek eigenlijk voert. En daarmee hebt u handvatten om terug te schakelen naar de inhoud, teneinde de ander daarop te overtuigen. Leer dus anticiperen op drogredenen, wees alert op woorden die u in de mond gelegd worden en rookgordijnen die om u heen worden opgetrokken? Luisteren alleen is daarbij dus niet genoeg, u moet ook hóren wat er gezegd wordt.

Praktijk centraal

Ook dit jaar is argumentatiecoach Henri Raven weer present op de Belastingconferentie. Met een gloednieuw onderwerp, maar met hetzelfde enthousiasme. In een wervelende, interactieve sessie leert u luisteren én reageren aan de hand van tal van praktijkvoorbeelden. U bekwaamt u in effectieve reacties en zet zo elk gesprek naar uw hand. En ja hoor, ook dit jaar zijn er weer prijzen te winnen!

Meer informatie

Het congres is dit jaar in Papendal, op 24 en 25 maart. De sessie van de Argumentatiecoach vindt tweemaal plaats op 24 maart. Alle congresinformatie vindt u op de congressite: www.congresenstudiecentrum.nl/belastingconferentie

Datum: 19-02-2015

|