Home  |  Sitemap  |  Disclaimer  |  Contact  |  Zoeken

Argumentatiecoach leidt PvdA-debat

Vorige week stonden de kinderen en jongeren centraal in Den Haag. De PvdA-fractie trok de hele week uit om scholen te bezoeken, wijkorganisaties te spreken en te debatteren…met jongeren. Argumentatiecoach leidde het debat tijdens de spetterende slotmanifestatie aan de Binckhorstlaan.

Stellingen

Voor het slotdebat bedacht de Argumentatiecoach samen met de PvdA-fractie enkele stellingen over de vier thema’s. Deze stellingen gingen over onderwijs, gezinsbegeleiding en jongerenparticipatie.

pvda-debat

Zo discussieerden jongeren, gemeenteraadsleden en Jonge Socialisten met elkaar over:

o        De overheid moet ingrijpen bij onstabiele gezinnen.

o        Overgewicht is kindermishandeling.   

Discussie

Tijdens de avond bleken de jongeren zelfstandiger dan verwacht. Overheidsingrijpen vonden ze veelal niet nodig en overgewicht is ook de verantwoordelijkheid van kinderen. Bovendien moeten kinderen zelf kunnen kiezen naar welke school ze gaan. De overheid moet geen gedwongen integratie stimuleren. De overheid moet wel beter luisteren naar de jongeren; een aanwezig Tweede Kamerlid gaf aan wat hij allemaal ging doen om de communicatie nog te verbeteren.

pvda-debat

Coach

Argumentatiecoach Karin Pijper leidde het slotdebat. Hiervoor had ze zich uitgebreid voorbereid op de thematiek van de week.pvda-debat

Zo woonde de coach tijdens de week onder andere een IFTAR-maaltijd bij. De jongeren waren na afloop erg enthousiast; ze wilden vaker debatteren met politiek betrokkenen. Argumentatiecoach heeft al met al dus gezorgd voor een zeer geslaagde avond en nieuwe, enthousiaste debaters!Datum: 19-09-2008

|