Home  |  Sitemap  |  Disclaimer  |  Contact  |  Zoeken

En ondertussen bij Palin...

Natuurlijk staan de kranten en weblogs vol met citaten, voorbeelden en filmpjes van het debat tussen McCain en Obama. Maar veel interessanter (en gelukkig wijzen sommige journalisten daar ook op) is intussen de rol van Sarah Palin. Op de achtergrond lijkt ze haar eigen positie steeds verder te ondermijnen.

Gebrek aan...

Kennis, ervaring en betrouwbaarheid. In verschillende filmpjes is te zien hoe interviewers Palin het vuur aan de schenen leggen over haar gebrek aan buitenlandse ervaring en kennis. En hoe onbetrouwbaar of ongeloofwaardig wordt ze daardoor?

Ethos

Palin wordt voortdurend aangevallen op haar ethos. Het ethos van een spreker geeft aan welk beeld het publiek heeft. Als het publiek je betrouwbaar en deskundig vindt, heb je een goed ethos. Precies die twee factoren lijken Palin nu op te spelen.

Zelfmoord

Maar wat na bestudering het meest opvallende is, is dat Palin zelf haar eigen ethos en het ethos van de Republikeinse kandidatuur ondergraaft. Waar ze in het ene filmpje nog aangeeft dat een goed gevuld CV niet altijd tot juiste resultaten leidt (en dus geen noodzakelijke voorwaarde is voor een kandidaat), zegt ze in andere interviews voortdurend dat McCain de juiste man is, omdat hij zoveel ervaring heeft.

Het is nu wachten op de journalist die haar daarop aan gaat vallen: 'Mevrouw Palin, u hebt voor McCain gekozen vanwege zijn deskundigheid en zijn ervaring. Dit vindt u dus blijkbaar de belangrijkste punten van een kandidaat. Hoe ziet u die twee factoren als u naar uw eigen kandidatuur kijkt?'

Karin Pijper


Datum: 27-09-2008

|