Home  |  Sitemap  |  Disclaimer  |  Contact  |  Zoeken

RGF Groot Gelre leert omgaan met bluffers

Op 28 april 2009 verzorgde de Argumentatiecoach voor RGF Groot Gelre (Regionaal Genootschap voor Fysiotherapie) de workshop Omgaan met bluffers. Tijdens de training leerden bestuursleden van een regionaal genootschap van fysiotherapeuten hoe ze om moeten gaan met ‘betweters, egotrippers en blaaskaken’. Of het nu ging om ledenbijeenkomsten, onderhandelingen of interne vergaderingen: de cursisten kregen tips en trucs voor iedere situatie.  

Trainingsvraag

Het RGF Groot Gelre had de Argumentatiecoach gevraagd om een interactieve trainingsdag, waarbij praktische situaties centraal stonden. De bestuursleden wilden graag beter de belangen van hun leden kunnen verdedigen tijdens bijeenkomsten of onderhandelingen. Daarnaast wilden ze graag effectiever presenteren en constructiever reageren op kritische geluiden.

Op maat gemaakte training

Tijdens de trainingsdag kregen de cursisten allemaal te maken met een persoonlijke situatie, waarin zij zo overtuigend mogelijk moesten reageren. Na dit blufspel kreeg iedere deelnemer uitgebreide feedback op de reactie: Wat gebeurde er, toen je je houding veranderde? Op welke manier ben je leider in het gesprek gebleven? Hoe kun je deze vervelende reactie ombuigen in iets positiefs?

Hoogtepunt van de trainingsdag was een uitgebreide debatvorm, waarbij de deelnemers elkaar moesten overtuigen van hun standpunt. Belangenbehartiging, effectieve reacties en standpuntvorming stonden vooraf centraal. Opnieuw kregen alle deelnemers persoonlijke tips en trucs om hun argumentatie, presentatie en overtuigingskracht te optimaliseren.

Reacties na afloop

De bestuursleden waren erg positief na afloop: 'De praktijkvoorbeelden spraken ons het meest aan en Karin had zich van tevoren goed voorbereid. Het was een erg interessante training. De tips en trucs zullen we zeker in de praktijk brengen!’

Ook de training Omgaan met bluffers volgen? Schrijf u dan nu in! Of neem contact met ons op.

Datum: 02-05-2009

|