Home  |  Sitemap  |  Disclaimer  |  Contact  |  Zoeken

Tweede Kamerfractie CDA aan de column

De Tweede Kamerfractie van het CDA benut het zomerreces om zich verder te bekwamen. Voor deze zomer klopte het CDA daarvoor aan bij de Argumentatiecoach: specialist in Krachtige columns. En zo schreef de halve fractie afgelopen woensdag in Utrecht aan een eigen column.

Aantrekkelijk overtuigend zijn: hoe doe je dat?

De Argumentatiecoach maakte met fractieleden en -medewerkers een compleet programma op maat. Een garantie voor een programma zonder overlap met eerdere trainingen. Bovendien beantwoordden we daarmee aan de wensen die het CDA had.

De fractie wilde een praktische trainingsdag. Welke technieken kun je gebruiken om een column aantrekkelijk te maken? Hoe zorg je ervoor dat je column de lezer raakt, maar tegelijkertijd ook overtuigend is? En: hoe doe je dat in beperkte tijd? Kamerleden hebben immers altijd een volle agenda.

Training in creativiteit: in één dag een column

Woensdag gingen vijftien deelnemers in twee groepen aan de slag met een eigen column en praktische oefeningen. In de eerste schrijfoefening toonden CDA-Kamerleden hun creativiteit al: concrete woorden als 'poolijs', 'rotzak' en 'alpineskiën' verwerkten ze in originele columns.

Tijdens de trainingsdag werkte ieder Kamerlid volgens een efficiënt stappenplan aan een eigen column. Daarbij maakte iedereen een duidelijke structuur, probeerde verschillende openings- en slottechnieken uit en koos voor een eigen stijl.

Reacties en resultaten

De reacties op de training waren na afloop zeer positief: 'Ik had niet gedacht dat dit in één dag mogelijk was.' en 'Ik heb weer veel zin gekregen om columns te schrijven.' Bovendien prezen de cursisten het enthousiasme waarmee de trainers hun voorliefde voor taal en overtuigen toonden. 'Wij kijken met veel plezier terug', aldus de organisatie.

Een dag later verschenen de eerste resultaten al. Zo benutte Ad Koppejan in zijn column het cirkelslot en een goed uitgewerkte vergelijking. Dit belooft veel goeds voor de trainingsdag in augustus, als de overige fractieleden de training volgen.

Wilt u net als het CDA zo'n leuke en leerzame dag beleven? Neem contact met ons op, dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Datum: 10-07-2009

|