Home  |  Sitemap  |  Disclaimer  |  Contact  |  Zoeken

Het heilige getal drie

Al in de Oudheid wist men: het getal drie heeft extra kracht. Dat deze constatering juist is, blijkt uit alle belangrijke speeches. Als u iets wilt bereiken, doe het dan in drieŽn.

Drieslag

De klassieke drieslag of tricola stamt uit de Oudheid. Het gaat hierbij om drie zinnen of woorden die u herhaalt om toe te werken naar een applaus. Het mooiste is als de drie onderdelen in een climax (stijgende lijn) geformuleerd zijn.

Obama in actie

 Obama

De verkiezingsspeech van Obama is slechts ťťn voorbeeld uit een lange reeks van speeches die uitgaan van de drieslag. Het begin van de speech: "They said this day would never come. They said our sights were set too high. They said this country was too divided."  


Onthouden boodschap

Uw publiek onthoudt uw boodschap ook veel beter als deze in drieŽn komt. Bij de start van Rita Verdonk was haar speech verdeeld over acht verschillende thema's. Na afloop bleek in een korte rondvraag dat niemand uit het publiek verder kwam dan twee. Werken in een drieslag zorgt ervoor dat uw publiek alles onthoudt.

In de naam van..

Nog niet overtuigd? Misschien dat de speech van Bush 9/11 u dan overtuigt? Of deze quote uit de speech van Martin Luther King: "This note was a promise that all men, yes, black men as well as white men, would be guaranteed the unalienable rights of life, liberty, and the pursuit of happiness." Of telt u de laatste belangrijke woorden van een gebed maar eens. Inderdaad, dat zijn er ook drie.  

Bronvermelding

De afbeelding kunt u vinden via: www.coxandforkum.com/archives/CARI.Obama.gif


|