Home  |  Sitemap  |  Disclaimer  |  Contact  |  Zoeken

Met baard geen succes!

Over overtuigen zijn al ontelbaar veel boeken geschreven. Er zijn wetenschappelijke studies over het effect van statistieken, er zijn persoonlijke overzichten van speeches, er zijn complete adviesboeken over solliciteren enzovoorts. In al dat materiaal staan ook de nodige tips. Als trainers gebruiken we die regelmatig in trainingen. Maar twee bespreken we er in dit bericht: ter lering en vermaak.

Scheer uw baard af

Regelmatig bespreken theorieŽn de eerste indruk als belangrijk onderdeel om te overtuigen. Dat die eerste indruk goed moet zijn, dat weet u inmiddels ook wel. Het bepaalt immers mede uw ethos (het beeld dat uw publiek van u krijgt).

Maar hoe doet u dat nu? Een originele tip die ik onlangs tegenkwam: u moet uw baard afscheren 'als u doelgericht en intelligent wilt overkomen'. Een ander artikel beweert dat u als vrouw het beste een rok aan kunt trekken, liefst 'tot de knie'.

Doe uw linkerhand in de zak

En ook uw houding komt aan bod. Hoe staat u erbij? Wat dacht u van de tip: u kunt het beste uw linkerhand in uw zak doen? U komt dan zelfverzekerd over, u kunt uw rechterhand gebruiken om uw verhaal kracht bij te zetten en u draait richting uw publiek (denk aan Willibrord Frequin).

Geen pasklaar antwoord

Veel van deze tips zijn kort door de bocht. Wat voor de een werkt, werkt voor de ander niet. Iemand die nooit een rok draagt, zal echt niet meer overtuigen in een rok. En ook met een baard kun je heel overtuigend zijn. Kortom: een standaardantwoord op 'hoe overtuig ik?' is niet te geven.

Wat is er dan wel? Genoeg materiaal waarmee u uw verhaal goed kunt opbouwen. Genoeg vragen om uw argumenten mee te toetsen. Genoeg technieken om uw zelfvertrouwen en zelfkennis te vergroten. 

Met al dat materiaal kunt u aan de slag: tips uitproberen, uw eigen stijl vinden, deze ontwikkelen en zo steeds overtuigender worden. Hoe u dat op de werkvloer doet? Dat leest u in september. Dan komt namelijk ons boek uit. Daarin staan geen pasklare antwoorden, wel veel tips en trucs om uw eigen overtuigingskracht te vergroten.

Karin Pijper

PS. Voor het boek ontvangen we nog steeds graag praktijkcases. Stuur er eentje op en maak kans op een gratis boek!

Datum: 19-01-2011

|